Obnovljivi izvori električne energije i grijanja za vaš stambeni objekt predstavljaju višestruki dobitak. Za početak, obnovljivi izvori srezat će veše režijske račune i umanjiti vaš ugljični otisak.

 

Osim što će aktivno i svakodnevno doprinositi očuvanju planete, vaš dom će postati puno održiviji i manje ovisan o vanjskim energetskim izvorima.


Nepresušan izvor energije za dom i vozilo

Kućne solarne elektrane ili mikro vjetrene turbine mogu rasvjetljavati, grijati i hladiti vaš dom, zagrijavati vodu, a kućne uređaje opskrbljivati električnom energijom. Pritom se dobro podsjetiti da solarni paneli rade i na oblačne dane. Štoviše, svaki višak električne energije koju ovako proizvedete možete pohraniti u specijalnim baterijama pa ju iskoristiti po noći ili neki drugi dan. Naravno, svoj električni ili hibridni automobil možete besplatno puniti kod kuće, strujom koju ste dobili do sunca i vjetra. Izvrsno, zar ne?

Postanite proizvođač „zelene“ električne energije

Moderni građevinski materijali omogućavaju izvrsnu izolaciju, što smanjuje gubitak energije. Ali što je s potencijalnim dobitkom energije? S pojavom efikasnih sustava za pohranu električne energije, sav višak struje koju proizvedete kod kuće može se ne samo pohraniti, nego i prodati – bilo nacionalnom proizvođaču električne energije ili drugim kupcima. Na taj način prestajete biti „obični“ potrošač energije i postajete proizvođač čiste električne energije. To nije sve. Više stambenih objekata može se udružiti pa instalirati zajedničku solarnu elektranu, smanjujući troškove svakog pojedinog sudionika. Uštede, učinkovitost, fleksibilnost u upravljanju energetskim resursima sada su vam na dohvat ruke.


Efikasno nadogradite svoje sustave obnovljive energije

U slučaju da su svom domu već koristite sustav temeljen na obnovljivim izvorima, mi ga možemo nadograditi i unaprijediti na bilo koji način koji želite. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je ugradnja moderne baterije za pohranu koja vam omogućuje da iskoristite 100% „zelene“ električne energije koju ste sami proizveli.

Pametne kuće vole obnovljive izvore

Bilo koji izvor obnovljive energije koji odaberete može se bešavno uklopiti sa svim drugim funkcijama pametne kuće. Pred toga, pametni mjerači energije pomoći će vam da maksimalno optimizirate korištenje tako što vam u svakom trenutku pokazuju koliko struje i kako koristite, upozoravajući vas na nepotrebne gubitke i ukazujući na moguće uštede.